Боремося з вірусами за допомогою ефірних олій

У сучасних реаліях питання усунення хвороботворних бактерій та збудників вірусних інфекцій актуальне як ніколи. Хтось для цих цілей використовує жорсткі засоби для чищення. Інші користуються звичайними антисептиками, які можна купити в аптеках або спеціалізованих магазинах.

Однак існує й інший не менш ефективний, але набагато приємніший метод боротьби з вірусами – використання різних ефірних олій, як у чистому вигляді, так і у складі аромадифузорів, ароматичних свічок, кімнатних спреїв та інших ароматоварів для дому.

Ефірні олії з антибактеріальними властивостями

Які ефірні олії знищують бактерії та віруси?

На сьогоднішній день одними з найефективніших рослинних олій проти вірусів є:

  • олія чайного дерева;
  • екстракт перцевої м'яти;
  • ефірна олія цитрусових;
  • олія кориці та евкаліпта;
  • ефірна олія лаванди.

Екстракт чайного дерева є одним із кращих антисептичних та протигрибкових засобів. Краще за все це масло справляється з грибками і пліснявою, але й у боротьбі з вірусами воно показує себе тільки з кращого боку. Крім того, ефірна олія чайного дерева часто зустрічається у складі різноманітної ароматичної продукції Acqua Delle Langhe, Teatro Fragranze та багатьох інших виробників.

Олія перцевої м'яти також має сильні знезаражувальні властивості. Її часто додають до складу масажних олій та натуральних протизастудних бальзамів. Крім того, екстракт перцевої м'яти не лише вбиває переважну більшість вірусів та бактерій, а й зміцнює наш імунітет.

Ефірна олія лимона та деяких інших цитрусових теж ефективно бореться з грибками, хвороботворними мікроорганізмами і вірусами. Її можна використовувати:

  • для знезараження повітря у замкнутих приміщеннях;;
  • для дезінфекції столових приладів та посуду;
  • для усунення бактерій з поверхні шкіри.

Подібне масло для аромаламп можна змішати з яблучним оцтом для отримання ефективного засобу для чищення кухні і ванни, або додати до прального порошку для дезінфекції одягу.

Ефірна олія кориці та евкаліпта є вкрай ефективними антибактеріальними засобами. У складі кориці присутній циннамаль – речовина, яка вбиває хвороботворні мікроорганізми. Що ж до евкаліпту, то в ньому багато камфори та інших органічних сполук, з високими антисептичними властивостями.

Екстракт лаванди має не тільки хороші знезаражувальні властивості, але і вкрай позитивно впливає на організм людини в цілому. Зокрема, ця ефірна олія зміцнює імунітет і допомагає заспокоїти запалену шкіру. На основі екстракту лаванди створюються саше, аромасвічки, спреї для постільної білизни та багато інших ароматичних товарів.

Способи застосування ефірних олій для боротьби з вірусами

Існує кілька основних способів застосування ефірних олій для боротьби зі шкідливими бактеріями та вірусами:

  • розпорошити в повітрі за допомогою аромадифузора або аромалампи;
  • нанести розведену олію прямо на шкіру навколо носа;
  • подихати крізь тканину, просочену аромамаслом.

Варіант з розпиленням відмінно підходить для знезараження повітря в будинку, квартирі або будь-якому іншому замкнутому приміщенні. Ароматичний дифузор можна використовувати на постійній основі, а аромалампа підійде для швидкого та інтенсивного очищення повітря від вірусів.

Щоб нанести ефірну олію на шкіру, її необхідно розвести в маслі-основі. Суміш, що вийшла, можна нанести:

  • на шкіру в основі носа;
  • на «пульсуючі» точки шиї;
  • на зап'ястя.

Вдихати нанесене на основу тканини аромамасло варто обережно, не роблячи різких вдихів, щоб не пошкодити слизову оболонку носа. Також ефірні олії можна нанести на одяг у районі грудей і зап'ясть, або взяти кілька крапель аромамасла для дифузора і просочити ними хустку, після чого покласти її поряд із собою.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]